Beter beleggen

Personal Investment Assistant PIA zorgt voor beleggingsadvies op maat

20 April, 2020

Stel: u hebt een spaarrekening met daarop een som geld. Dan weet u dat dat geld de laatste jaren weinig opbrengt. Daarom denkt u erover na om uw eerste stappen in de wondere wereld van beleggingen te zetten. Maar hoe begint u daaraan? En wat voor type belegger bent u? PIA, de Personal Investment Assistant van Nagelmackers vertelt u dat en veel meer, tijdens een gesprek met uw persoonlijke financieel adviseur.

PIA en uw financieel adviseur: een topcombinatie

U hebt interesse in beleggen? Dan bent u bij onze adviseurs aan het juiste adres. Zij hebben namelijk heel wat kennis in huis over bijvoorbeeld fiscaliteit, pensioenen en erfrecht. Die competenties komen van pas om - samen met u - uw beleggersprofiel in kaart brengen. En dat doen ze samen met PIA

Wat is PIA?

PIA is een hulpmiddel voor onze financieel adviseurs om tot een hybride advies te komen. Hybride advies? Zo noemen wij ons model dat persoonlijk en geautomatiseerd advies combineert. De Personal Investment Assistant is uniek omdat deze tool veel meer is dan een robotadviseur, waarbij alles volautomatisch loopt en dus geen menselijk advies meer is.

Persoonlijk contact en wederzijds vertrouwen blijven heel belangrijk als u wilt beleggen. Dankzij PIA verloopt uw gesprek met onze adviseur veel efficiënter. Het duurt veel minder lang, de financieel adviseur speelt korter op de bal en genereert een veel accurater en op maat gemaakt advies.

Hoe werkt PIA?

U wilt uw interesse in beleggen omzetten in actie? Dan maakt u eerst een vrijblijvende afspraak met een van onze financieel adviseurs. Tijdens het gesprek gebruikt de adviseur PIA.

PIA heeft trouwens geen geheimen voor u. Het proces is volledig transparant en open. Openheid is ook nodig om een advies en oplossingen aan te bieden die u op het lijf zijn geschreven.

Stap 1: beleggersprofiel bepalen

Aan de hand van een vragenlijst peilt de adviseur onder meer naar uw bereidheid om risico’s te nemen

  • Wat is uw kennis- en ervaringsniveau over de verschillende soorten beleggingsproducten?
  • In welke stijl wilt u beleggen, en wat doet u in een bepaalde situatie?
  • Met welk rendement bent u tevreden?
  • In welke mate kunt u ertegen dat u verlies lijdt?

Op basis van een uitgebreide lijst van vragen bepalen we samen uw beleggersprofiel.

Stap 2: beleggingsvoorstel

Eenmaal we uw beleggersprofiel hebben vastgelegd, stelt PIA u beleggingen voor die perfect passen bij uw profiel. Zelf fondsen toevoegen of verwijderen die passen binnen uw beleggersprofiel kan ook. Uiteraard informeren we u grondig over de voorgestelde beleggingsproducten. Gaat u akkoord met het beleggingsvoorstel? Dan ontvangt u een rapport met uw persoonlijk beleggingsadvies van Nagelmackers. Zodra u dit rapport ondertekend hebt, gaan onze specialisten aan de slag om uw beleggingen te kopen of verkopen.

Stap 3: opvolging van uw beleggingen

Uw beleggingen opvolgen gaat heel makkelijk, via onze apps voor Online en Mobile Banking. Regelmatig ontvangt u ook updates over uw rapport. Zo blijft u helemaal up-to-date over uw portefeuille. Daarnaast volgen de asset managers van Nagelmackers de fondsen ook continu op. Tijdens de adviesgesprekken bespreekt uw adviseur samen met u uw portefeuille en kunnen er naargelang uw beleggersprofiel eventueel aanpassingen gebeuren.

PIA: wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel is dat ons hybride advies uiterst kwalitatief is, omdat het de sterkte van artificiële intelligentie (AI) koppelt aan de pluspunten van menselijk advies. Zo brengt deze technologie uw portefeuille perfect in lijn met uw beleggersprofiel. Uw profiel bepalen met de hulp van PIA is trouwens volledig gratis en vrijblijvend

U hoeft zich ook niet voor te bereiden op het gesprek. Onze financieel adviseurs gebruiken zeer open vragen om te peilen naar uw financiële situatie en uw bereidheid om risico’s te nemen. We gaan zeer efficiënt te werk, zodat u op minder dan een uur uw volledige profiel en advies kent.

Een laatste voordeel is dat, dankzij de uitgekiende vragenlijst en de transparantie, zo’n gesprek ook makkelijker verloopt. We behandelen uw gegevens uiteraard ook met alle discretie.

Beleggen kan meteen, maar hoeft niet

Een gesprek met uw persoonlijke financiële adviseur hoeft niet onmiddellijk te leiden tot de aankoop van bepaalde beleggingen. Wilt u liever eerst nog even nadenken over de beleggingen zelf? Dat kan.

Positieve reacties

Sinds onze persoonlijke financieel adviseurs met PIA aan de slag zijn, zijn de reacties heel positief. Zowel bij onze adviseurs als bij de cliënten zelf.
De efficiëntie waarmee de gesprekken dankzij PIA verlopen, staat met stip op één als grootste pluspunt. Ook het feit dat u binnen de adviezen zelf nog speelruimte hebt om fondsen te vervangen, wordt heel positief onthaald. Cliënten hebben verder het volste vertrouwen in de manier waarop wij met hun gegevens en privacy omgaan.

PIA wijst u de weg

Zelf aan de slag met beleggen? Ga in gesprek met uw persoonlijke financieel adviseur. Hij brengt uw financiële doelstellingen en beleggersprofiel in kaart met PIA. Op basis van dat persoonlijke beleggersprofiel adviseert hij u welke beleggingsmogelijkheden bij u passen.

Uw persoonlijke financieel adviseur doet voor uw spaargeld wat uw huisarts doet voor uw gezondheid. Lees waarvoor u precies aanklopt bij zo’n specialist.

Op zoek naar een compact én volledig gamma beleggingsoplossingen, gecombineerd met een uitzonderlijk goede service? Word dan vandaag nog cliënt bij Nagelmackers.

checkmark-circle chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up cross-circle eye linkedin linkedin lock search twitter youtube