Beter beleggen

De beste fondsenselectie dankzij onze open architectuur

30 March, 2020

De afdeling Asset Management van Nagelmackers is ervan overtuigd dat geen enkele bank álle goede fondsen zelf onder beheer kan hebben. Daarom baseren we ons in het kader van individueel vermogensbeheer (‘Private Banking’) en in het kader van de door ons beheerde dakfondsen al sinds 2006 op het principe van open architectuur. Dat betekent dat we binnen dit beheer ook een aantal kwaliteitsvolle fondsen van andere fondsbeheerders selecteren (sommige van die fondsen zijn ook rechtstreeks te verkrijgen via onze kantoren en via Online Banking).

Waarom is open architectuur zo belangrijk?

Nagelmackers wil u de allerbeste fondsen aanbieden. Daarom doen we een beroep op derde partijen wanneer we merken dat ze een fonds hebben dat een toegevoegde waarde zou kunnen leveren aan onze selectie (inclusief de fondsen die we zelf beheren). Die derde partij is veelal een gespecialiseerde asset manager van een ander fondsenhuis. De externe fondsen worden dan uitgebreid gescreend door onze eigen fondsenanalisten, zodat we helemaal zeker zijn van de kwaliteit.

Wat zijn de voordelen van open architectuur?

Er zijn 2 belangrijke voordelen verbonden aan open architectuur:

  • Een breed aanbod. Wij zijn in principe niet gebonden door bepaalde beperkingen, waardoor we ‘onbeperkt’ toegang hebben tot beleggingsproducten wereldwijd. U kunt tot wel 25 extra fondsen kiezen binnen onze open architectuur.
  • De objectieve screening. Elk fonds wordt op een identieke manier gescreend, telkens volgens hetzelfde proces. Dat geldt ook voor fondsen die al in de selectie zitten: ook zij worden op regelmatige basis opnieuw volledig geanalyseerd.

Hoe werkt fondsenselectie binnen open architectuur?

Om een fondsenselectie samen te stellen, gaat het gespecialiseerde team van Asset Management Funds iedere dag op zoek naar gerenommeerde fondsbeheerders wereldwijd. Vervolgens selecteert ons team de beheerders die op langere termijn uitstekende resultaten kunnen voorleggen en waarvan we uiteraard verwachten dat ze dat ook zullen blijven doen. De zeer grondige kwalitatieve en kwantitatieve doorlichting door onze analisten gebeurt op basis van de zogenaamde ‘7 P-methode’. Dit verwijst naar tal van kwantitatieve en kwalitatieve parameters die samen leiden tot een zo volledig mogelijke beoordeling van een fonds.

Kom langs voor vrijblijvend en transparant advies op maat. Geregeld in 3 kliks!

Maak een afspraak

PIA, de Personal Investment Assistant van Nagelmackers vertelt u alles over uw beleggersprofiel, en veel meer.

Op zoek naar een compact én volledig gamma beleggingsoplossingen, gecombineerd met een uitzonderlijk goede service? Word dan vandaag nog cliënt bij Nagelmackers.

checkmark-circle chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up cross-circle eye linkedin linkedin lock search twitter youtube